Mijn groentetuin

We ontwierpen voor PostNL een postzegels met het thema ‘mijn groentetuin’. Zes zegels die de diverse stadia van zaaien, groeien en oogsten weergeven door middel van zes verschillende groenten: sla, aubergine, venkel, raapsteel, zoete aardappel en radijs. Deze groenten zijn gefotografeerd bij biologische boerderij de Horsterhof te Duiven.

Mijn groentetuin

De trots van de tuinder was een belangrijk aspect dat naar voren kwam in de briefing van PostNL. Op het vel staan zes diverse groenten, van de wat meer bekende tot en met de vergeten of exotische groentes. Om de postzegels en het thema context te geven kozen ze voor een zaaikalender op de randen van het zegelvel. Deze haakt in op het zaai, groei en oogst onderdeel van de briefing. Door de groenten te fotograferen op locatie willen de ontwerpers de gebruiker/kijker betrekken bij het thema ‘mijn groentetuin’.

Daarnaast zochten de ontwerpers de uitdaging vooral in de plaatsing en toepassing van de typografie. Het groeiproces van de groenten hebben zij vertaald naar een abstracte weergave in het woord ‘land’ dat meegroeit. De persoonlijke benaderingswijze laten inhoud en beeld samen komen.

Bate Hylkema schreef een hele toffe analyse over het ontwerp van de postzegels (postzegelblog.nl): mijn groentetuin.

De postzegels zijn in de winkel en online te koop.