pop up cinema

Translating light into a visual identity

De identiteit van Pop up Cinema is gebaseerd op de natuurlijke beweging van licht. Voor de basis van dit nomadische filmhuis is zonne-energie essentieel geweest. Film bestaat niet zonder een lichtbron. Een van de belangrijke referenties die De Vormforensen inspireerden was pinhole fotografie. Een vorm van fotograferen waarin de beweging van de zon essentieel is. De identiteit wordt opgebouwd uit het kleurenspectrum van dag en nacht. Janine Zielman (webdesign & development), bouwde op basis van het concept een site waarin de stand van de zon zichtbaar is op het moment dat je de site opent of op basis van wanneer een event zich afspeelt. Hiermee is licht vertaald naar een website.

Website als een tool

De site is een generator waarin we kleur en vorm genereren op basis van datum en tijd. De stand van de zon wordt hierdoor live zichtbaar op de pagina’s van de website. De site is daarmee een tool om beeld te genereren voor alle uitingen van Pop up Cinema. De kleurencombinaties en het moment van genereren zorgen ervoor dat verloop van de seizoenen zichtbaar wordt.

Dynamisch logo

De horizontale lijnen op de website en in het logo verwijzen naar de horizon en de opkomende en ondergaande zon. Het logo is net zo dynamisch geworden als de programmering is. Pop up Cinema werkt samen met diverse partners waarmee ze film avonden en debat organiseren. Bij elk event zijn beide in het logo zichtbaar.

Online footprint

Als ontwerpstudio staan De Vormforensen voor duurzame en sociale impact. Ook met duurzaam en bewuste keuze kun je online voor impact zorgen. Denk hierbij aan groene hosting, meertaligheid, effectieve data, een website met enkel wat je online nodig hebt, een shop waarbij je compensatie per verkocht artikel meeneemt en een groene nieuwsbrief met aandacht voor privacy.

Voor de nieuwe website van Pop up Cinema werkten we samen met Janine Zielman. “De website bestaat uit een aantal blokken die over de hele site op verschillende manieren ingezet kan worden. Dit zorgt voor zowel continuïteit als toch ook flexibiliteit. Alhoewel de basis van de site iets kalms heeft door deze continuïteit, brengen de kleurrijke gradients letterlijkkleur toe aan de site. Elk gradiënt is gebaseerd op de stand van de zon. De kleuren zijn gelinkt aan de datum, zo heeft elke maand een andere kleurencombinatie.
De horizontale positie van de cirkel (die ook wel de zon voorstelt) wordt bepaald door het tijdstip. Wanneer je alle events onder elkaar legt zie je de zon als het ware door de maanden heen transformeren. Dit maakte het ook heel makkelijk hier automatisch verschillende achtergronden en animaties van te genereren en beweegt het ontwerp mooi met popupcinema mee.

Keep in me updated