overkant

Een boekontwerp voor motorrijders, fietsers, anwb stelletjes, toeristen, veerpontfanaten. Een fotoboek voor fotograaf Martin Wieldraaijer.

Opdrachtgever &
fotografie:

Martin Wieldraaijer

Drukwerk:
Drukkerij Tielen

Formaat:
27x23 cm

Papiersoort:
Plano Plus

Prijs: €24,95

Interesse in overkant?
www.martinwieldraaijer.nl

Wonend tussen de rivieren en al motorrijdend en fietsend door ons Gelders landschap kwam fotograaf Martin Wieldraaijer op het idee om de Nederlandse veerpont te fotograferen en te bundelen in een mooie uitgave. Afgelopen jaren fotografeerde hij ze allemaal en ontstond er een mooi portret van de Nederlandse veerpont. Ze krijgen een mooie plek in het boek en zijn in diverse seizoenen gefotografeerd.

ontwerp

In samenspraak met fotograaf Martin Wieldraaijer keken we naar de typische omgeving van de veerponten in Nederland. Verdeeld door het boek hebben we ingrepen gedaan en vanuit een foto analyse van de beelden en deze samengevoegd of in groepen samengesteld. Zo vonden we bijvoorbeeld de categorieën: de eenzame boom, de wachtende man/groep, en de typerende horizon in het Nederlandse landschap. 

Het concept en opzet van het boek benadrukt de liggende vorm van de originele foto. Daarom is er gekozen voor een liggend formaat van 264 x 230 mm en het boek heeft een softcover als omslag. 

Wil je op de hoogte blijven van onze projecten?