Workmates Salone del Mobile
Workmates Salone del Mobile
#protest 2013 lezingen
#protest 2013
Dynamic Food Dutch Design Week 2014
Between two lives fotoshoot
Etalage Het meest geloofde sprookje op Prinsjesdag 2016
Foreland

the design strategist

strategy   methods   programs   design

De ontwerpende strateeg

Afgelopen jaren zijn we onderdeel geweest van verschillende fases in processen van projecten, bedrijven en organisaties. Hierdoor hebben we een brede kennis en ervaring opgebouwd die we ook willen gaan inzetten in de programma’s die we aanbieden. Wij zijn ervan overtuigd dat elke fase in een proces een visuele vertaalslag nodig heeft die start met een helder uitgangspunt.

- strategie ontwikkelen
- subsidie schrijven 
- methodes en processen ontwikkelen
- programma makers
- grafisch ontwerp

Strategie

In samenwerking met onze opdrachtgever ontwikkelen we vanaf het begin een bedrijfs-strategie. Vanuit deze strategie werken we naar een essentie. Wij noemen dit de 'kapstok'. De basis vanuit waar we naar een ontwerp kunnen werken. 

Subsidie

Voor diverse opdrachtgevers en een aantal van onze eigen projecten schreven wij subsidieaanvragen. Je hebt een idee voor een project, een collectie of je start een nieuw platform op dan kunnen wij advies geven, maar ook ondersteunen bij het uitwerken van een plan en het benaderen van passende partijen/subsidieverstrekkers. 

Proces&Methode

Elk ontwerpproces heeft een helder doel. Samen gaan we kijken wat de beste methode is om het doel te bereiken. De uitkomst kan bijvoorbeeld zijn; een heldere bedrijfs-strategie, een inhoudelijk plan, een subsidieaanvraag, communicatieplan of een programmering. De Vormforensen zal hierin een rol als art-director, adviseur, programmamaker of strateeg mee kunnen denken en schrijven.

We zijn er ook van overtuigd dat doen het denken helpt. Wanneer je bijvoorbeeld met je team tot een kern wilt komen geven wij workshops om hierin samen in gesprek te gaan tot wat die kern is. Zo betrek je de mensen in je organisatie bij de ontwikkeling van een nieuwe identiteit of een onderwerp van het nieuwe jaarprogramma.

Naast onze rol in de basis van je campagne, programma of organisatie kun je ons ook inzetten voor de uitwerking. Als art-director hebben we een breed netwerk met professionals. Kortom we achterhalen de essentie en zetten deze om naar een plan met de juiste vorm en mensen die nodig zijn voor de juiste communicatie. 

Programma makers

Storytelling is een voor de hand liggende vorm om meer perspectieven te geven op een onderwerp. Als grafisch ontwerp studio ligt het voor de hand om het medium van het boek of een campagne in te zetten. In de rol van programma maker kunnen we diverse perspectieven op een onderwerp belichten door de ogen van een kunstenaar, journalist, filosoof, wetenschapper of ontwerper. Een programma waarin de bezoeker zich echt verbonden voelt met het onderwerp is ons sterven.

 

Grafisch ontwerp

We ontwerpen boeken, campagnes, identiteiten, bewegwijzeringen en online platformen vanuit een tactile en analoge beeldtaal die ervoor zorgt dat het verhaal tastbaar wordt. Elke organisatie heeft een eigen verhaal en elk verhaal heeft een strategie en medium nodig om verteld te worden. We dragen graag bij aan de zichtbaarheid van de impact en het verhaal van onze opdrachtgever.