design thinking design acting

Workshops, Docentschap & Lezingen

teaching &
guest tutoring

Afgelopen jaren hebben wij met veel plezier onze kennis en methodes overgedragen in de rol van projectleider, docent of tijdens het geven van workshops.

Om je te kunnen verhouden tot actualiteiten en de complexiteit van maatschappelijke onderwerpen is er een kritische en bevragende basis nodig zonder veel oordeel. Sinds 2012 geven we les bij ArtEZ (Graphic Design & Design Art Technology) en verwerken we deze onderzoekende houding in onze lessen en opdrachten.

Naast onze vaste lessen geven we ook gastlessen. Een voorbeeld van gastdocentschap is voor TUMO. Een opleiding in Armenië, Yeravan. Hier werkte studenten 2 weken aan een opdracht (Tracing by human behavior), waarin observeren, analyseren, ontwerpen en exposeren in één opdracht samen kwam.

lectures

In lezingen worden onze methodes helder aan de hand van voorbeelden. We nemen het publiek mee in onze visie en ideevorming aan de hand van bestaande projecten. We gaven diverse lezingen op academies in Nederland en gaven een TED-talk over een van onze eigen uitgaves Het meest geloofde sprookje.

workshops

We worden gevraagd als adviseurs om mee te denken over de juiste vraagstelling. En hoe vanuit deze vragen een visie te ontwikkelen en strategie, identiteit of campagne op te bouwen.

We werken samen met management-teams of als projectleider in grotere samenwerkingsvormen. Hiervoor organiseren we workshops waaruit heldere conclusies komen die een organisatie kan helpen een volgende stap te maken.