Dynamic Food book

Het boek ‘Dynamic Food’ brengt ons toekomstige voedselsysteem onder de aandacht met essays, interviews en onderzoek.

Het oranje gedeelte van het boek is het fundament van Dynamic Food en bevat interviews en essays, met en door specialisten uit verschillende vakgebieden, waaronder Mac van Dinther (Volkskrant), Jago van Bergen (Van Bergen Kolpa architecten), Janno Lanjouw (Food Film Festival), Joost Reus (innovatienetwerk), Marije Vogelzang (Food Designer) en Samuel Levie (medeoprichter Youth Food Movement, Foodkabinet, Brandt en Levie). De schrijvers belichten verschillende visies op de toekomst van ons voedselsysteem, zoals: waar komt ons voedsel in de toekomst vandaan? Hoe kan de stad bijdragen aan een natuurlijk ecosysteem? Hoe kan lokaal voedsel onze economie bevorderen?

Het groene gedeelte van het boek bevat recepten. In het boek staan veertien recepten, deze zijn gebruikt tijdens de Super Streek Weken, waarin het team van Dynamic Food in tweeën werd gesplitst. Gedurende een week kocht één van de twee teams producten uit de supermarkt en ging het andere team bij lokale boeren langs. Naast recepten worden supermarktproducten vergeleken met lokale producten op het gebied van beschikbaarheid, herkomst, transport en prijs.

In het blauwe gedeelte van het boek laat Dynamic Food zien, hoe de lezer zelf een eetcafé op kan zetten in tijdelijk leegstaande ruimtes om zo kleine boerderijen en leveranciers in de omgeving van de stad te ondersteunen. Inwoners van de stad leren in het eetcafé regionale plattelandsproducten kennen en leren door lezingen en debatten meer over hun voedsel.

Fotografie: Sanne Zurné
I.s.m: Sandra Holleman, Nadja Arusha Schwarz, Kevin Toma, Tim van Beukel
Illustraties van: Erik Crins, Lise Brunt
Drukwerk: Drukkerij Tielen
Prijs: € 24,95 (je kan hier je bestelling plaatsen)
Sponsoring: Holleman Beheer bv, Woonbedrijf en Urban Association
ISBN: 978-90-821298-0-9